MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Hajnowskie rzemieślnicze sery i wyroby z mleka z nagrodami

Marta Chmielińska
Marta Chmielińska
Adam Lewczuk prezentował swoje sery w czasie Pierwszego Podlaskiego Święta Sera w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej w Wasilkowie
Adam Lewczuk prezentował swoje sery w czasie Pierwszego Podlaskiego Święta Sera w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej w Wasilkowie T. Maleta/Polska Press
Kolejny raz hajnowskie sery produkowane metodą rzemieślniczą przez Adama Lewczuka, zostały nagrodzone za wyjątkowy smak. Tym razem wyróżniony został ser Kopyto Żubra i jogurt naturalny z płatkami róży.

Podczas pierwszego Podlaskiego Święta Sera serowarnia z Hajnówki i produkowany przez Adama Lewczuka jogurt z płatkami róży zajął I miejsce w kategorii "Inne wyroby z mleka". Natomiast ser podpuszczkowy Kopyto Żubra uznany został za najlepszy ser podpuszczkowy przez Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie i Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych w czasie V Gali Serów Podlaskiej Akademii Serowarskiej.

Sery z Puszczy Białowieskiej to rodzinna marka stworzona przez hajnowian - Adama i Lucynę Lewczuków. Sery różnych gatunków oraz jogurty, śmietana czy masło powstają w sposób tradycyjny w małej serowarni w Hajnówce.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Euro 2024: STUDIO-EURO ODC-3 PRZED MECZEM POLSKA - AUSTRIA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na hajnowka.naszemiasto.pl Nasze Miasto