Podczas pierwszego Podlaskiego Święta Sera serowarnia z Hajnówki i produkowany przez Adama Lewczuka jogurt z płatkami róży zajął I miejsce w kategorii "Inne wyroby z mleka". Natomiast ser podpuszczkowy Kopyto Żubra uznany został za najlepszy ser podpuszczkowy przez Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie i Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych w czasie V Gali Serów Podlaskiej Akademii Serowarskiej.
Sery z Puszczy Białowieskiej to rodzinna marka stworzona przez hajnowian - Adama i Lucynę Lewczuków. Sery różnych gatunków oraz jogurty, śmietana czy masło powstają w sposób tradycyjny w małej serowarni w Hajnówce.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.4/images/video_restrictions/0.webp)
Euro 2024: STUDIO-EURO ODC-3 PRZED MECZEM POLSKA - AUSTRIA
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?